BRAVO HOUSE

CLIENT  PRIVATE  |  LOCATION  ALCOBAÇA, PORTUGAL  |  YEAR  2015_  |  AREA  393,00 M2

Located in Serra de Aire e Candeeiros, north of Lisbon, the house arises from the existing ground and assumes itself as part of the surrounding nature. Large glass windows that compose the facades emphasize the relation with the exterior and ensure the construction’s natural integration on the ground and landscape.

The interior layout has different floor levels that functionally divide the house while defining connections with the exterior. The house is organized in a way that promotes social, visual and spatial interaction. Guatemala green marble and American Walnut wood establish contrasts and parallelisms with the colours of the mountains. The glass facades are protected by cantilivered slabs that ensure thermal comfort and extend the space of the house outside.

 

2015 Alcobaça, Portugal REALIZED, INTERIOR DESIGN, RESIDENTIAL