CHALET CONDE DE ALMEIDA ARAÚJO

CLIENT  BEYOND RAINBOW  |  LOCATION  FOZ DO ARELHO, PORTUGAL  |  YEAR  2014_  |  AREA  2000,00 M2

The restoration and valorization of the Chalet Conde de Almeida Araújo was made according to the eclectic, mannerist and art déco architectural language of the original construction of 1904. Two fires destroyed all the interiors of the building. We believe the original finishing works were full of detail, therefore the proposal is based on a reinterpretation of similar palaces of the same period.

A dialogue between past and present is established by a combination of the finest details and contemporary furniture while the use of noble materials, such as wood and stone, dignify the spaces.

The functional program is organized in three levels: social areas, dining room, living room, library and kitchen in the groundfloor, and bedrooms in the upper floors. An extension of the building gives place to a garage and a gymnasium that communicate with the new exterior garden and swimming pool.

 

2014 Foz do Arelho, Portugal INTERIOR DESIGN, RESIDENTIAL, RENOVATION