ECO HOUSE

CLIENT  PRIVATE  |  LOCATION   LISBOA, PORTUGAL  |  YEAR  2015_  |  AREA  160,00 M2

The intervention consists of the conservation, renovation and extension of the existing building. In order to keep the original features of the main house, characteristic of the neighbourhood, the extension is made only in the backyard.

A new volume is created from the interpretation of the traditional roof angles. It is connected to the original building through another volume made of glass that makes the new entrance of the house. Besides that, different architectural languages emphasize the distinction between the old and the new building. Permeability of spaces and large windows along the house maximize the areas and ensure a connection between the original house, the entension and the exterior garden.

 

2015 Lisboa, Portugal INTERIOR DESIGN, RESIDENTIAL